Onze visie

Onze visie is eigenlijk vrij simpel maar speelt toch elke dag weer een belangrijke rol bij de verzorging van alle gasten:

"Een hond is van nature een roedeldier en wij laten honden weer even écht hond zijn tijdens hun verblijf bij ons"

Bij ons verblijven de honden zowel binnen als buiten bij elkaar. De roedel verandert hier elke dag doordat er nieuwe honden gebracht worden en andere honden weer naar huis gaan. Dit betekent dus dat er niet een vaste groep honden is waarbij één hond de leider is en de andere honden ondergeschikt zijn aan deze leider, maar er vormt zich steeds een groep waarin iedere hond zijn eigen plek kan vinden. Hierin onderscheiden we ons duidelijk in werkwijze van de meeste andere pensions. Elke hond is natuurlijk anders. Waar de ene hond gewoon lekker ravot met zijn of haar vriendjes, zoekt de ander ons op om lekker geknuffeld of geborsteld te worden en de volgende hond wil gewoon lekker in de rondte scharrelen. Doordat we iedere hond kunnen behandelen zoals hij behandeld wil worden, krijgt u uw hond weer mee terug naar huis zoals u hem kent, maar dan meer ontspannen!

Belangrijk is dat uw hond zich prettig voelt in een groep honden, zich netjes gedraagt ten opzichte van de andere honden en binnen in de slaapkamer voldoende rust vindt tussen het buiten spelen door. De honden slapen in kamers met ongeveer 10 honden bij elkaar en het is hierbij belangrijk dat alle honden een plek vinden waar zij zich veilig voelen. Als de honden buiten zijn met elkaar staat er altijd iemand bij om te zorgen dat alles goed verloopt. De honden komen 4 keer per dag een uur buiten en daar tussendoor slapen ze in de kamers. We hebben hier bewust voor gekozen omdat honden ontzettend veel slapen. Thuis, en dus ook in de opvang als het goed is. In de kamers hebben wij camera’s hangen zodat wij de honden goed in de gaten kunnen houden en kunnen zien of ze allemaal tevreden zijn. Daarnaast zijn de kamers uiteraard CV verwarmd en ’s zomers door middel van airconditioning een koele plek om lekker te kunnen bijkomen van het spelen.

Naast onze visie over de manier van opvang kiezen wij ook bewust voor goede voeding. Wij voeren standaard biologisch vers vlees van Darf. Darf is een biologische KVV (Kant en klaar Vers Vlees) die zonder dat er vitamines en mineralen aan toegevoegd worden toch een volledige en volwaardige voeding voor honden is. De samenstelling van Darf is gebaseerd op het BARF principe en daarom compleet. Bij het voeren van KVV is het heel belangrijk dat de verhoudingen bot, spiervlees en orgaan goed zijn en dat er voldoende gevarieerd wordt in diersoorten om geen tekorten te krijgen. Wij hebben ons goed verdiept in het voeren van vers vlees en blijven dit ook doen. De honden die bij ons vakantie vieren krijgen bijna alle varianten van Darf voorgeschoteld. Zo eten ze lekker gevarieerd en krijgen ze vele verschillende diersoorten binnen. Denk hierbij aan kip, rund, zalm, kalkoen, lam en geit maar ook onder andere hert, eend en kangoeroe.

Naast de KVV heeft Darf ook een geperste brok met de naam Darf VOL. Bijzonder hieraan is dat de ingrediënten zelf gedroogd worden. Er zit dus geen vleesmeel uit een fabriek in, wat in de meeste brokken wel zit. Daarnaast is de brok glutenvrij. Onze voorkeur gaat altijd uit naar het voeren van KVV omdat dit het meest natuurlijk is voor een carnivoor maar als u bijvoorbeeld op vakantie gaat en geen vlees mee kunt nemen, is dit een mooi alternatief. Darf VOL is bij ons te verkrijgen en kan ook gegeven worden als uw hond bij ons verblijft. Darf VOL kan goed gecombineerd worden met vers vlees in tegenstelling tot geëxpandeerde brokken omdat de vertering nagenoeg gelijk is aan die van vers vlees. Het combineren van geëxpandeerde brokken met vers vlees in één maaltijd raden wij sterk af in verband met de verschillende vertering en de zuurgraad van de maag die totaal anders is bij het voeren van vers vlees of het voeren van brok.

Niet alleen goede voeding draagt bij aan een gezonde en blije hond, maar ook verstandig omgaan met inenten is in onze ogen heel belangrijk. Vandaar dat wij ervoor kiezen onze eigen honden op maat te vaccineren. U kunt tegenwoordig door middel van een Vaccicheck redelijk eenvoudig laten testen of uw hond nog voldoende antistoffen heeft tegen de ziektes die in de DHP enting zitten. Als blijkt dat uw hond voldoende antistoffen heeft, is enten zinloos en kan de enting deze antistoffen zelfs teniet doen. Vaccineren op maat is veel efficiënter en bovendien minder belastend voor uw hond. Antistoffen tegen de ziekte van Weil kunnen helaas niet aangetoond worden met een Vaccicheck. Wij laten de keuze voor deze enting bij u als klant. We adviseren hem jaarlijks te geven maar verplichten hem niet. De enting tegen Kennelhoest adviseren wij niet te geven. Het gebeurt regelmatig dat honden kennelhoest krijgen van de enting en het is een vrij vervelende enting voor de honden (door de neus). Het is in ieder geval belangrijk dat entingen niet gegeven worden binnen 2 weken voor aanvang van een verblijf, ivm risico op bijwerkingen. Honden die tegen Kennelhoest ingeënt zijn, kunnen in geen geval terecht bij ons binnen 2 weken na de enting! 

Omdat we willen dat álle honden het naar hun zin hebben en ze ook echt bij onze manier van opvang moeten passen, laten we alle honden altijd eerst een dagje proefdraaien voordat wij een reservering maken. Tijdens zo’n proefdag wordt u ’s ochtends rondgeleid door ons, blijft de hond een dagje bij ons en draait twee buiten speelrondes mee. Tussendoor slaapt hij bij de andere gasten in één van de kamers. Tussen 17 en 18 uur kan de hond weer worden opgehaald en dan laten we u weten of de hond past bij onze manier van opvang.

Instagram
Maak gemakkelijk een reservering met ons online reserveringssysteem