Update Corona

Lieve klanten,

Nu de maatregelen tegen Corona weer aangescherpt zijn, doen wij weer even een update. We zijn blij met de keuze van de overheid om de scholen en kinderopvang te sluiten. Wij hadden sowieso al besloten onze kinderen thuis te laten.
We beseffen goed hoe belangrijk het is om zo min mogelijk contactmomenten te maken om verdere verspreiding proberen te voorkomen. Vandaar dat wij onze werkwijze hebben aangepast. We blijven vooralsnog gewoon open, omdat wij denken dat er geen contactmoment hoeft te zijn als we de manier van overdracht van honden aanpassen aan de huidige situatie.

We wonen op een groot erf, waar niet meer dan 2 mensen tegelijk (personeel) bij elkaar zijn. Geen grote groepen dus en geen mensen dicht op elkaar. De ruimte waar we normaal de honden aannemen hebben we niet meer in gebruik hiervoor. We hebben besloten de honden buiten aan te nemen en weer weg te geven zodat er geen contact is tussen klant en personeel. Dit ook om het personeel zo veel mogelijk te beschermen. Stagiaires hebben we afgebeld.

We hebben een grote speelweide met daarvoor een sluis. Als klant kunt u uw hond in deze sluis aflijnen. U staat dan op geruime afstand van het personeel en wij kunnen de deur van de speelweide open doen zodat de hond de speelweide in kan. Hier zal het personeel later de hond weer aanlijnen en meenemen naar de kamer. Ook de spullen overdragen gebeurt contactloos en betalingen vragen wij u via ons Kennelcare boekingssysteem te doen zodat er geen contant geld of pinapparaat uitgewisseld hoeft te worden.
Het is momenteel zeer rustig door alle annuleringen en doordat er nauwelijks tot geen nieuwe boekingen worden gedaan. Wij zijn genoodzaakt voor ons personeel arbeidstijdverkorting aan te vragen en hebben dat dan ook moeten doen omdat er niet genoeg werk is voor 4 man personeel en onszelf. Hopelijk wordt de aanvraag een beetje vlot verwerkt om het financiële verlies zo laag mogelijk te houden. Dit betekent dat wij zelf het meeste werk over zullen nemen maar gelukkig werken we aan huis. Hierdoor is de zorg voor onze kinderen goed te combineren met de zorg voor onze hotelgasten!
Uiteraard blijft personeel thuis als blijkt dat zij enige klachten hebben die Corona gerelateerd zouden kunnen zijn en verwachten wij ook van u dat u thuisblijft als u klachten heeft.

Buiten het aangepast aannemen en weggeven van honden wordt er natuurlijk binnen het werk ook hard gewerkt aan hygiëne en schoonhouden van alle deurknoppen, contactoppervlakken en ruimtes. Hiermee doen wij ons uiterste best om gewoon open te kunnen blijven zodat we deze heftige situatie als bedrijf hopelijk zullen overleven. Op onze website vindt u onze regels met betrekking tot annuleringen i.v.m. Corona. We hopen op uw begrip dat ook wij alleen maar proberen ons hoofd boven water te houden als ondernemer in deze moeilijke tijden. We denken een klantvriendelijke manier te hebben gevonden om met de annuleringen om te gaan, waarbij wij niet nu meteen de financiële klap krijgen en hopelijk dus deze crisis overleven, ook al kost deze ons natuurlijk gigantisch veel geld.

We leven mee met alle andere ondernemers die het in deze tijden enorm zwaar hebben en hopen dat iedereen zijn uiterste best doet om de verspreiding zo veel mogelijk te voorkomen. Daarnaast gaat onze steun uiteraard uit naar mensen bij wie het virus is geconstateerd en hun naasten maar zeker ook naar iedereen die in de zorg werkt of een ander vitaal beroep heeft en waar in deze tijden het uiterste van gevraagd wordt.

Bedankt voor de lieve steunberichten die wij als bedrijf op diverse kanalen ontvangen en hopelijk tot snel!

Namens het hele team van Hondenhotel Spijkerboor,
Bas, Yasmin, Tijn & Sofie

 
Update Corona
16 - 03 - 2020
Maak gemakkelijk een reservering met ons online reserveringssysteem