A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: data

Filename: instagram/plugin.php

Line Number: 71

FAQ • Hondenhotel Spijkerboor

FAQ

Alle sociale honden die goed met andere honden overweg kunnen, niet overmatig blaffen en zindelijk zijn, zijn welkom om een dagje te komen proefdraaien. Tijdens deze proefdag beoordelen wij of uw hond wel of niet geschikt is voor de groepsopvang zoals wij deze aanbieden. Wij accepteren helaas geen honden die niet aan deze voorwaarden voldoen. Wij vinden rust in de roedel buiten en rust in de kamers zeer belangrijk. Als uw hond dus wel aan bovenstaande eisen voldoet, dan kunt u een afspraak voor een proefdag inplannen.

8:00: alle honden gaan aan de riem mee naar de speelwei waar ze allemaal los mogen spelen met elkaar onder toezicht van ons. De kamers worden schoon gemaakt en iets voor 9:00 gaan alle honden aan de riem weer mee naar binnen.

9:00: alle honden worden gevoerd. De honden krijgen vers vlees van Darf of brokken van Darf (en evt eigen brokken) en er wordt goed opgelet dat iedereen zijn eigen portie krijgt.

Tussen 9:00-11:00 uur worden er honden gebracht en gehaald. De gebrachte honden worden door ons nog uitgelaten en dan laten wij ze kennismaken met de honden in de kamer waar ze zullen verblijven.

12:30: alle honden gaan weer aan de riem mee naar de speelweide waar ze allemaal los mogen spelen. De kamers worden schoon gemaakt en buiten worden er waar nodig honden geborsteld, geknuffeld en er wordt uiteraard toezicht gehouden. Om 13:30 uur gaan ze allemaal weer naar binnen en krijgen de honden die nog 3x per dag eten, hun voer.

15:45: alle honden gaan weer naar buiten om buiten te spelen. De kamers worden schoongemaakt en buiten wordt toezicht gehouden, geknuffeld en geborsteld.

16:45: alle honden gaan weer naar binnen en worden gevoerd.

Tussen 17:00-18:00 uur worden er honden gebracht en gehaald. De gebrachte honden worden door ons nog uitgelaten en dan laten wij ze kennismaken met de honden in de kamers waar ze zullen verblijven.

20:30: alle honden gaan nog een laatste keer naar buiten om hun behoefte te doen voordat ze de nacht in gaan. Om 21:15 uur gaan ze allemaal naar binnen en krijgen ze een koekje voor het slapen gaan. Het licht gaat uit en de nacht begint om 21:30 uur.

In de afgelopen jaren hebben wij gemerkt dat deze routine en dit schema goed werkt voor alle honden. In de kamers hebben wij camera’s hangen zodat wij de honden ook tijdens de rustmomenten goed in de gaten kunnen houden. Als we denken dat er iets niet goed is, gaan we naar binnen, maar verder laten wij de honden tussendoor zoveel mogelijk met rust om hun slaap niet te verstoren.

Via de knop “nieuwe klant” op onze Home pagina, kunt u een afspraak inplannen voor een proefdag.

Wij geven wel rondleidingen, maar nooit zonder proefdag. Dit doen we om de rust bij de honden die er op dat moment zijn, zoveel mogelijk te houden. Een proefdag gaat altijd alleen op afspraak.

Op een proefdag (alleen op afspraak), die op alle dagen van de week kan behalve op zondag, komt u met uw hond tussen 9:00 en 10.45 uur aan. U krijgt een korte rondleiding en daarna laat u uw hond bij ons achter. Uw hond draait twee uitlaatrondes mee met de rest van de honden en verblijft tussendoor binnen in de hotelkamers, samen met de honden die er op dat moment zijn. Als deze dag geslaagd is, krijgt u een inlogcode waarmee u vanaf dat moment in het boekingssysteem zelf kunt boeken.

Wij adviseren uw hond op antistoffen te laten controleren met een titerbepaling. Door middel van een Vaccicheck wordt er een klein beetje bloed afgenomen bij uw hond en u kunt vrijwel gelijk zien of uw hond voldoende beschermd is of dat een enting noodzakelijk is tegen één of meerdere van de ziektes in de DHP enting.
Op https://dierbewust.nl/vaccinaties-bij-honden/titerbepaling-lijst-dierenartsen/ vindt u heel veel dierenartsen die de Vaccicheck kunnen afnemen.
Antistoffen voor de ziekte van Weil kunnen niet getest worden met de Vaccicheck. 

Kiest u toch liever voor een inenting? Dan vindt u hieronder de geldigheid en onze adviezen met betrekking tot de verschillende entingen:
 
DHP (= Hondenziekte, Leverziekte en Parvo): elke 3 jaar of een geldige titerbepaling met voldoende antistoffen. Niet binnen 2 weken voor aanvang van het verblijf.
L (=Leptospirose): advies jaarlijks, maar niet binnen twee weken voor aanvang van het verblijf geven. Niet verplicht.
KC (=Kennelhoest): niet verplicht (raden we zelfs af) en niet binnen twee weken voor aanvang van het verblijf geven ivm de kans op het krijgen van Kennelhoest van de enting.

U mag ook eigen brokken meebrengen voor uw hond. Wij voeren zelf vers vlees of geperste brokken van Darf. Vers vlees kunt u dus niet meebrengen maar wel bij ons afnemen. De prijs hiervoor is €4,-/kilo. De prijs voor de Darf brok is €3,50/kilo. Als u eigen brokken mee wilt nemen, dienen deze in een goed afsluitbare ton te worden aangeleverd met een maatbeker. Geen portiezakjes maken want we willen de hoeveelheid graag aan kunnen passen indien dit nodig blijkt (bij veel activiteit meer kunnen geven) en we willen geen onnodige hoeveelheid plastic afval de wereld in helpen. Voor het voeren van blikvoer geldt een toeslag van €0,50 per voerbeurt.

Tijdens schoolvakanties en/of feestdagen nemen wij geen honden aan die loops zijn. Buiten deze periodes om nu nog wel. Als uw hond loops wordt tijdens haar vakantie, zal zij apart van alle reuen verblijven en in een groepje met teefjes buiten spelen en slapen. Voor deze service rekenen wij een toeslag aangezien het veel meerwerk geeft voor ons. Onze tarieven vindt u onder 'Over ons' >>> 'Tarieven'.
Uiteraard komt uw hond dan net zoveel buiten als alle andere honden en blijft de zorg verder gelijk.

Uiteraard kunt u medicatie gewoon meebrengen voor uw hond. We zullen dit volgens uw aanwijzingen dan geven en u betaalt hier een kleine bijdrage van €0,50 per handeling voor. Dit geldt ook voor dingen als oordruppels, oogdruppels e.d.

BARF staat voor Bones And Raw Food of Biologically Appropriate Raw Food. De term wordt gebruikt om het zelf samenstellen van verse, rauwe voeding voor onder andere honden aan te duiden. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van geschikte rauwe botten, spiervlees, orgaanvlees, eventueel groentes en andere aanvullingen. Ook hierbij zijn de verhoudingen heel belangrijk. Barf betekent dus zelf samenstellen en is niet gemalen en verwerkt in een worst, schijf of plak. KVV van Darf is gebaseerd op dit principe maar dan fijn gemalen en verwerkt in blokjes van 250 gram. Er zijn ook kleinere blokjes van 100 gram voor de kleinere honden.

Bij ons kunt u 365 dagen per jaar uw hond brengen en halen. Wel hanteren we haal en brengtijden. Deze zijn van maandag tot en met zaterdag tussen 9.00 en 11.00 en tussen 17.00 en 18.00u. Op zon- en feestdagen alleen tussen 9.00 en 11.00 uur.
Houdt u er rekening mee dat we buiten deze tijden geen toegang hebben. Mocht u onverhoopt iets eerder zijn, wacht u dan even tot het tijd is omdat we dan nog bezig zijn met de honden een maaltijd te verzorgen. Bent u verlaat, bel dan even naar 06-14307619 om te vragen of u nog terecht kunt.
Instagram
Maak gemakkelijk een reservering met ons online reserveringssysteem